Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Andebrystfilet med blomkålspuré og små bagte kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(1.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • salt
  • salt
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} andebryst
  • 4 stk. andebryst
  • salt og peber
  • salt og peber
  • olivenolie
  • olivenolie
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vand
  • 1.5 dl. vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kalvefond
  • 2 tsk. kalvefond
  • balsamico
  • balsamico
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hasselnøddekerne
  • 1 dl. hasselnøddekerne
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} blomkål
  • 1 stk. blomkål
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(0.75 * numberOfPeopleRatio <2)] }} piske-fløde
  • 0.75 dl. piske-fløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} citron
  • 1 stk. citron
  • salvieblad
  • salvieblad

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader.

Vask kartoflerne, men behold skrællen på. Fordel kartoflerne på en bradepande med bagepapir. Drys med salt, og bag møre i ca. 35 minutter.

Krydr andebrystfilterne med salt og peber og læg dem med skindsiden nedad på en kold bradepande med olivenolie.

Tænd komfuret og steg andebrystfileterne på skindsiden i 15 minutter. Vend og steg videre i ca. 5 minutter, indtil de er gennemstegte.

Hæld halvdelen af stegefedtet fra panden og kom 1½ dl vand herpå. Rør kalvefond ud i vandet og kog op. Smag skyen til med balsamico.  

Rist hasselnødderne på en tør pande i 5-6 minutter.

Hæld op på et viskestykke og fold viskestykket over. Læg hånden på og tryk, imens hånden går i cirkler. Det er den nemmeste måde at fjerne de tynde skaller på. Del dem i mindre stykker.  

Del blomkålen i mindre stykker og kog møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter. 

Kom blomkål i en blender, gem kogevæsken. Kom fløde, salt og peber heri og blend til en lind puré. Juster evt. konsistensen med kogevand. Smag til med salt og peber og citronsaft. 

Skær andebrystfileterne i mindre stykker og server med lidt sky på en bund af puré. 

Drys hasselnødder over. 

Server med kartofler og pynt med salvie.