Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Andebrystfilet med blomkålspuré og små bagte kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Andebrystfilet med blomkålspuré og små bagte kartofler
  • Andebrystfilet med blomkålspuré og små bagte kartofler
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • salt
  • salt
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk andebryst
  • 4 stk andebryst
  • salt og peber
  • salt og peber
  • olivenolie
  • olivenolie
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1.5 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kalvefond
  • 2 tsk kalvefond
  • balsamico
  • balsamico
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hasselnøddekerner
  • 1 dl hasselnøddekerner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk blomkål
  • 1 stk blomkål
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 0.75 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • salvieblade
  • salvieblade

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Vask kartoflerne, men behold skrællen på. Fordel kartoflerne på en bradepande med bagepapir. Drys med salt, og bag møre i ca. 35 minutter. Krydr andebrystfilterne med salt og peber og læg dem med skindsiden nedad på en kold bradepande med olivenolie. Tænd komfuret og steg andebrystfileterne på skindsiden i 15 minutter. Vend og steg videre i ca. 5 minutter, indtil de er gennemstegte. Hæld halvdelen af stegefedtet fra panden og kom 1½ dl vand herpå. Rør kalvefond ud i vandet og kog op. Smag skyen til med balsamico.

Rist hasselnødderne på en tør pande i 5-6 minutter. Hæld op på et viskestykke og fold viskestykket over. Læg hånden på og tryk, imens hånden går i cirkler. Det er den nemmeste måde at fjerne de tynde skaller på. Del dem i mindre stykker.

Del blomkålen i mindre stykker og kog møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Kom blomkål i en blender, gem kogevæsken. Kom fløde, salt og peber heri og blend til en lind puré. Juster evt. konsistensen med kogevand. Smag til med salt og peber og citronsaft. Skær andebrystfileterne i mindre stykker og server med lidt sky på en bund af puré. Drys hasselnødder over. Server med kartofler og pynt med salvie.