-
Tør fisken godt med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
-
Smør fileterne med lidt olie og grill cirka 2 minutter på hver side på en varm grill eller grillpande.
-
Kom hummus og optøede ærter i en foodprocessor eller blender og blend cremet. Smag til med salt og lidt citronsaft.
-
Rens asparges og skær i cirka 5 centimeter store stykker.
-
Knus hvidløg. Smelt smør sammen med vand og hvidløg.
-
Varm de grønne asparges i smørblandingen, indtil de er varmet igennem og stadig er lidt sprøde. Damp vandet fra så aspargesene bliver glaserede.
-
Tilsæt skalotteløg og smag til med salt og citronsaft.
-
Kom eddike, honning, birkes, sennep og finthakket skalotteløg op i en skål. Pisk olie i lidt ad gangen, først neutral olie, dernæst olivenolie. Til sidst kommes grofthakket dild i.
-
Anret hummus i midten af tallerkenen. Kom fisk på toppen og spred asparges rundt om. Dryp vinaigrette henover hele retten.
-
Færdigt arbejde.