-
Rør kød, finthakket løg, æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt mel, salt og peber og rør til en fars, der hviler ca. 15 minutter.
-
Steg frikadellerne på en varm pande i smør og olie i ca. 5 min. på hver side. Tør panden ren.
-
Hak gulerødderne i små tern og svits dem sprøde i olie på panden.
-
Skær kålen i mindre stykker og kog den op i en gryde med saltet vand. Lige når vandet koger, hældes vandet fra.
-
Ryst mel og mælk til en jævning. Smelt smørret og tilsæt jævningen. Rør godt rundt mens den simrer 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.
-
Hæld kålen i stuvningen og varm igennem.
-
Server med frikadeller, pyntet med gulerodstern og koriander.
Kilde: Krydderiet 2, 2007
-
Bon appetit!