Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Frikadeller og stuvet spidskål m.m

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hakket svine- & kalvekød
  • 800 g hakket svine- & kalvekød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 1 stk løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 1 stk æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • peber
  • peber
  • smør
  • smør
  • olie
  • olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerødder
  • 2 - 3 stk gulerødder
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g spidskål
  • 600 g spidskål
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 3 spsk hvedemel
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 4 dl mælk
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk koriander
  • 1 tsk koriander

Tilberedning

Rør kød, finthakket løg, æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt mel, salt og peber og rør til en fars, der hviler ca. 15 minutter.

Steg frikadellerne på en varm pande i smør og olie i ca. 5 min. på hver side. Tør panden ren.

Hak gulerødderne i små tern og svits dem sprøde i olie på panden.

Skær kålen i mindre stykker og kog den op i en gryde med saltet vand. Lige når vandet koger, hældes vandet fra. Ryst mel og mælk til en jævning. Smelt smørret og tilsæt jævningen. Rør godt rundt mens den simrer 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.

Hæld kålen i stuvningen og varm igennem.

Server med frikadeller, pyntet med gulerodstern og koriander.

Kilde: Krydderiet 2, 2007