-
Pizza på grill er en udfordring. Man har meget undervarme og meget lidt ovenvarme. Så lav pizzaer hvor fyldet/toppingen ikke kræver så meget tilberedning. Derfor laver vi en Hawaii pizza. Hvis du vælger at lave den over grill, skal du selvfølgelig bruge en pizzasten. Ellers kan den laves i en almindelig ovn.
I restauranterne bruger Gorm surdej og lader den koldhæve over natten for at udvikle den optimale smag. Men man kan altså godt springe den lange proces over og stadig få et rigtig udmærket resultat.
-
Bland vand, gær og sukker sammen. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af den fine hvedemel og halvdelen af semola. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
-
Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med mere mel). Og ælt så på livet løs.
-
Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
-
Lad dejen hæve i køle- skab i en times tid eller til dobbelt størrelse.
-
Tag dejen ud og skær boller af a 150 g. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den.
-
Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en time på køl.Tag dem ud af køleskabet og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud.
-
Alt blandes i en skål og blendes med en stavblender eller lignende. Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen. (Hvis man bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter man har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå).
-
Smag til med salt og peber.
-
Skær ananassen i silketynde skiver.
-
Skær peberfrugt i mindre stykker og rist dem hårdt af på en pande til de branker let.
-
Rul bunden ud til 30 cm i diameter og smør et par skefulde tomatsovs på.
-
Læg lidt skinke på. Pluk en halv mozzarella over pizzaen og fordel også et par toppe mascarpone.
-
Put en håndfuld ristede peberfrugter og et strejf olivenolie på og bag så på bagesten på grillen i 3-4 min. Husk at lægge kullene i en donut form nede i grillen. Varmen fra kullene skal gå op langs siderne til låget, så der kommer bare en smule ovenvarme. Når pizzaen er sprød og gylden, tages den ud og pyntes med frisk ananas og basilikumblade.
-
Hvis du vil lave pizzaen i en almindelig ovn, skruer du bare op på maksimal varme. Efter cirka syv-otte minutter tjekker du, om pizzaen er ved at være gylden i kanten.
-
Bon appetit!