Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grillede courgetter og forårsløg med babyspinat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 20 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk mellemstore courgetter
  • 2 stk mellemstore courgetter
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koldpresset kokosolie eller klaret smør
  • 2 spsk koldpresset kokosolie eller klaret smør
  • flagesalt og friskkværnet sort peber
  • flagesalt og friskkværnet sort peber
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk mellemstore forårsløg
  • 6 stk mellemstore forårsløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} frisk chili
  • 1 frisk chili
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koldpresset olivenolie
  • 2 spsk koldpresset olivenolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk honning
  • 1 tsk honning
  • revet citronskal af 3 økologiske citroner
  • revet citronskal af 3 økologiske citroner
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} store håndefulde babyspinat
  • 4 - 6 store håndefulde babyspinat
  • {{ 70 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnøddekerner, gerne ristede
  • 70 g hasselnøddekerner, gerne ristede

Tilberedning

DU: Tænd grillen (en grillpande fungerer lige så godt). Skær courgetterne i tynde bånd på langs (men ikke for tynde, for så går de i stykker på grillen). Gnid dem let med smeltet olie eller smør og drys med en smule salt og peber. Gør det samme med forårsløgene. Lad grillen/grillpanden blive glohed. Grill courgetter og forårsløg på begge sider i samlet cirka 5 minutter. Tag grøntsagerne af varmen og læg dem på en tallerken. Hak hvidløg og chili fint. Pisk olivenolie, citronsaft, hvidløg, chili, honning og revet skal af 2 citroner sammen i en lille skål. Kom spinaten i en serveringsskål og hæld dressingen ud over. Vend, så spinaten dækkes. Hak hasselnødderne groft. Læg de grillede grøntsager oven på spinaten. Drys med hasselnødder og resten af citronskallen – og server straks.