-
Del tværrebet i fire stykker og læg det i en gryde.
-
Dæk kødet med vand og en halv flaske rødvin. Kog op og skum for fedt.
-
Kom grøntsager og urter ved og lad det simre i ca. 4 timer til kødet er mørt. Lad det køle af. Kan med fordel laves dagen i forvejen.
-
Reducér herefter suppen sammen med fond til det har en god og kraftig smag.
-
Kog kartoflerne i usaltet vand.
-
Hæld vandet fra og kom 100 g brunet smør (smør der har taget godt med farve i en gryde), kærnemælk, salt og peber i. Mos det groft og tilsæt lidt æbleeddike. Lige inden servering varmes det op og der tilsættes godt med grofthakket estragon.
-
Tænd op i grillen og grill tværrebstykkerne godt på alle sider (man kan evt. have lunet kødet ved 110 grader i ovnen først) til det har fået god grillfarve og er blevet stegt godt igennem. Kom evt. en smule fond over kødet under grilning.
-
Tag kødet af og lad det trække.
-
Bræk bunden af aspargesene og krydr dem med lidt salt, peber og olivenolie.
-
Grill dem ved hård varme ca. 1 minut på hver side, så de stadig har bid.
-
Rens og halver radiserne men behold toppen på. Smelt lidt smør på en pande og steg halvdelen af radiserne et minuts tid – resten skal forblive rå. Kom ærterne på og ryst panden et par gange og tag den af.
-
Kom mosen i bunden af tallerkenen og kom tværrebet på. Kom asparges, ærter, lidt sauce og radiser på.
-
Pynt med estragon på toppen. Server med et godt brød og rabarberkompot.
-
Opskrift af Esben Grundtvig
-
Færdigt arbejde.