Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grillet spidskål med østersyoghurt, urter og ristet boghvede

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} spidskål
  • 2 stk. spidskål
  • yoghurt naturel 10%
  • yoghurt naturel 10%
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} skalotteløg
  • 2 stk. skalotteløg
  • æbleeddike
  • æbleeddike
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hel boghvede
  • 2 spsk. hel boghvede
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(8 * numberOfPeopleRatio <2)] }} østers
  • 8 østers
  • karse
  • karse
  • dild
  • dild
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Havsalt og friskkværnet peber

Tilberedning

Fjern de yderste grove blade på spidskålen og skyl godt. 

Flæk kålen på langs og lad vandet dryppe af, mens du tilbereder de andre råvarer. 

Pil skalotteløget og hak det fint. Kom løget i en lille skål og hæld æbleeddike over, så det kun lige dækker. Krydr med salt og peber og lad løgene trække i eddiken i mindst 30 minutter. 

Rist boghveden på en tør pande ved god varme, 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Gem dem til senere, når du skal anrette. 

Kom spidskålen på grillen og grill den 3-4 minutter på hver side, ved middelvarme. Krydr med salt og peber undervejs, lad bare kålen få lidt god farve. 

Åbn østersene og hak dem fint, tilsmag yoghurten med østerssaften og de hakkede østers samt lidt salt og peber. 

Anret den grillede spidskål på et lille fad, kom østersyoghurt henover. 

Drys løg og boghvede på, nip til sidst lidt dildspidser og karse på toppen. 

Opskrift af Mikkel MaarbjergKilde: Irma Krydderiet nr. 4, 2016