Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grøn ærtesuppe og crostini med hanekød i ingefærolie

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 50 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Grøn ærtesuppe og hanekød
  • Grøn ærtesuppe og hanekød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Bornholmsk unghane
  • 1 stk Bornholmsk unghane
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 1.5 l vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 1 stk løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerod
  • 1 stk gulerod
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citrongræs
  • 1 - 2 stk citrongræs
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk chili
  • 1 stk chili
  • salt
  • salt
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne ærter
  • 500 g grønne ærter
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flødeost
  • 200 g flødeost
  • Crostini
  • Crostini
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 2 - 3 spsk olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ingefær
  • 1 spsk ingefær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} flutes
  • 1 flutes
  • brøndkarse
  • brøndkarse
  • evt. hvidløg
  • evt. hvidløg

Tilberedning

Kom hanen i en gryde, og hæld koldt vand over, så det akkurat dækker. Skær løg og gulerod i lidt mindre stykker, flæk citrongræsset på langs, og kom det i gryden sammen med chili og salt.

Lad hanen simre under låg i 1 1⁄2 time, til den er gennemkogt. Tag den op på et fad, og si suppen. Kom suppen, ca. 1 liter, tilbage i den rengjorte gryde. Tilsæt ærter og flødeost. Lad suppen koge op, og blend den, gerne med en stavblender, i gryden. Smag suppen til med salt. Tag bryststykkerne fra, og gem dem i køleskabet til morgendagens ret. Pil kød fra lår og vinger, og del det i mindre stykker. Vend kødet med olie og ingefær.

Skær et flute i 12 skiver, og rist brødet godt. Gnid evt. brødskiverne med hvidløg, og kom kødet på. Pynt med brøndkarse og server til suppen.

Kilde: Krydderiet 2, 2005