Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hjemmerøget laks med asparges og estragonmayonnaise

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk laks med bøgesmuld
  • 1 pk laks med bøgesmuld
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblommer
  • 2 æggeblommer
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vindruekerneolie
  • 1 dl vindruekerneolie
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 0.5 dl olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk frisk estragon
  • 2 spsk frisk estragon
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sennep
  • 1 spsk sennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hakkede, syltede agurker
  • 1 spsk hakkede, syltede agurker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt grønne asparges
  • 2 bdt grønne asparges
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hjertesalat
  • 2 stk hjertesalat

Tilberedning

Tænd grillen og følg anvisning på emballagen til laksen.

Tag æggeblommerne ud af køleskabet 20 minutter før, de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur. Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed. Dryp nu lidt af olien i skålen, imens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt med olie i en tynd stråle, imens du stadig pisker. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie i. Pisk nu mayonnaisen lys og tyk. Kom estragon, sennep og agurk i. Smag til med salt og citronsaft.

Skær den trævlede ende af aspargesene fra og kog dem møre i letsaltet vand i 1 minut. Afdryp. Bræk salaten i mindre stykker og server laksen i små stykker på en bund af salat og asparges. Mayonnaise til.