Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kalveflanksteak med porrer og valnødder

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g steak
  • 600 g steak
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porrer
  • 2 porrer
  • smør til stegning
  • smør til stegning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 1 løg
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g valnødder
  • 50 g valnødder
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citronskal
  • 0.5 citronskal
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.5 tsk salt
  • peber
  • peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} friske rosmarinkviste
  • 4 friske rosmarinkviste
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bouquet garni (blandede urter - gerne persille, timian og et par laubærblade
  • 1 bouquet garni (blandede urter - gerne persille, timian og et par laubærblade
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g spinat
  • 300 g spinat

Tilberedning

Hver porre deles i to, og de grønne toppe snittes og gemmes.

Bring vand i kog i en gryde, kom bouquet garni (fx persille, rosmarin og laurbærblade) heri og blancher de 4 hvide stykker porre i ca. 5 minutter, tag dem op af vandet og pres vandet fra.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt porreternene sammen med hakket zittauerløg (eller lign.) og porrestykkerne. Damp dem møre. Tag porrestykkerne op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Vend valnødder, rosmarinkviste, revet citronskal, salt og peber i og lad porre-valnøddeblandingen køle af.

Steg flanksteaks (eller lign.) efter anvisning på emballagen.

Grill porrerne på en meget varm grillpande.

Server kødet i skiver på en bund af spinat, porrer og den dejlige valnøddeblanding.