Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kalvekødboller med svampe og mojosauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørrede svampe
  • 15 g tørrede svampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kogende vand
  • 2 dl kogende vand
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hakket kalvekød
  • 400 g hakket kalvekød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 1 hvidløgsfed
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 1 tsk fint salt
  • peber
  • peber
  • smør og olie til stegning
  • smør og olie til stegning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 1 dl hvidvin
  • Mojosauce:
  • Mojosauce:
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mandelmel
  • 2 dl mandelmel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk muscovadosukker
  • 2 tsk muscovadosukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk paprika
  • 2 tsk paprika
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt kommen
  • 0.5 tsk stødt kommen
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 1 dl olivenolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomateddike
  • 1 spsk tomateddike
  • Grøntsager:
  • Grøntsager:
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} majskolber
  • 2 majskolber
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 8 gulerødder
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} små løg
  • 8 små løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rosmarin
  • 1 spsk rosmarin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedning

Kom svampene i en skål og hæld vand over. Lad stå i 5 minutter.

Hæld nu vandet gennem et kaffefilter ned i en skål. Skyl svampene og hak fint. Smuldr brødet ned i svampevandet. Lad ligge i et par minutter. Kom svampe, revet hvidløg og krydderi heri. Rør kødet i til en fars. Hvis farsen er lidt for fast, spæd med vand. Hvis løs, smuldr lidt mere brød i.

Form til 8 kødboller og steg i smør og olie på en pande. Når kødbollerne er gyldne, lader du vinen koge ind på panden. Kan forberedes tidligere og blot lunes ved servering.

Kom alle ingredienser til mojo i en skål og rør rundt. Lad gerne stå og modne i stuetemperatur.

Skær grøntsager over i mindre stykker. Kog i en gryde med letsaltet vand, og lad grøntsagerne få 4-5 minutter heri. Afdryp og vend straks med friskhakket rosmarin og olie. Serveres på et fad til kødboller og mojo.