Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kartoffelgratin med to slags laks

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Kartoffelgratin med to slags laks
  • Kartoffelgratin med to slags laks
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 kg kartofler
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk porrer
  • 3 stk porrer
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g laksefilet
  • 500 g laksefilet
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g røget laks i skiver
  • 100 g røget laks i skiver
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 0.25 l piskefløde
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk dijonsennep
  • 0.5 spsk dijonsennep
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ost
  • 100 g ost

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader.

Skær de skrællede kartofler i tynde skiver. Ordn porrerne og skær dem i skiver. Skær røget og optøet laks i mindre stykker. Læg kartoflerne lagvis med porrer og de to slags laks i et stort ildfast fad. Gratinen må hellere være flad end alt for høj. Drys med lidt salt og peber. Bland fløde med sennep og hæld over. Drys osten over og stil midt i ovnen.

Bag i ca. 40 minutter, indtil kartoflerne er møre og osten gylden. Lad stå og dampe af i 10 minutter før servering.