Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Koteletter med grøn urterasp og citronkartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • citronkartofler
  • citronkartofler
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g små kartofler
  • 800 g små kartofler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk karse
  • 1 bk karse
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt brøndkarse
  • 1 bdt brøndkarse
  • koteletter
  • koteletter
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rasp
  • 125 g rasp
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfulde krydderurter
  • 2 håndfulde krydderurter
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk koteletter
  • 4 stk koteletter
  • olie til stegning
  • olie til stegning
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk økologiske citroner
  • 2 stk økologiske citroner

Tilberedning

Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 15-20 min. indtil de er møre. Rør saften af 1 citron, olie, salt og peber sammen.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Halver dem og kom dem tilbage i gryden. Hæld dressing og karse i gryden og vend det hele godt rundt. Hæld kartoflerne ud på et stort fad og fordel brøndkarse henover.

Kom rasp i en dyb tallerken og hak krydderurterne meget fint. Bland urter med rasp, salt og peber. Vend koteletterne i rasp og steg dem i olie på en varm pande indtil de er gyldne og gennemstegte. Halver citronerne og steg dem i ca.1 min. så overfladen bliver gylden.
Server koteletterne med den lune kartoffelsalat og de stegte citroner som kan presses over kartoflerne.