-
Tænd ovnen på 180 grader.
-
Skyl persillen, pil rødløgene og skær dem i både.
-
Dup kyllingen tør med køkkenrulle og kom bredbladet persille og rødløg ind i kyllingen. Bind kyllingen sammen med køkkensnor i underlårene. Smør kyllingen med rapsolie, gnid den med et halveret hvidløg og drys med salt.
-
Steg kyllingen i ovnen i ca. 90 minutter eller på grillen indirekte i 60 minutter eller efter anbefalet grilltid.
-
Skyl pærerne og blommerne, halver dem og drys skærefladen med stødt koriander. Grill frugterne på en grillpande eller på grillen i 3-5 minutter på hver side.
-
Skær pærer og blommer i både og vend dem med brøndkarse, persille, citronolie og ristede pinjekerner.
-
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i store tern.
-
Kom æbletern i en gryde med vand, citronsaft og sukker og lad det koge ved middelvarme i ca. 25-30 minutter til en ensartet kompot. Stil æblekompotten på køl.
-
Hak timian og peberrod og vend det i kompotten lige inden servering.
-
Tip: Kog gerne selve æblekompotten dagen i forvejen og stil den i køleskabet.Opskrift fra De 5 Gaarde
-
Voila!