Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kylling med grillet sommersalat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 50 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Kylling med Grillet Sommersalat
  • Kylling med Grillet Sommersalat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hel kylling
  • 1 hel kylling
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt persille
  • 1 bdt persille
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rødløg
  • 2 stk rødløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rapsolie
  • 2 spsk rapsolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hvidløg
  • 1 stk hvidløg
  • havsalt
  • havsalt
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk pærer
  • 4 stk pærer
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk blommer
  • 6 stk blommer
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koriander
  • 2 spsk koriander
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt karse
  • 2 bdt karse
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie med citron
  • 2 spsk olivenolie med citron
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g pinjekerner
  • 50 g pinjekerner
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æbler
  • 4 stk æbler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 1 spsk citronsaft
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk sukker
  • 2 tsk sukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk timian
  • 2 spsk timian
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk peberrod
  • 1 - 2 spsk peberrod

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 grader.

Skyl persillen, pil rødløgene og skær dem i både. Dup kyllingen tør med køkkenrulle og kom bredbladet persille og rødløg ind i kyllingen. Bind kyllingen sammen med køkkensnor i underlårene. Smør kyllingen med rapsolie, gnid den med et halveret hvidløg og drys med salt. Steg kyllingen i ovnen i ca. 90 minutter eller på grillen indirekte i 60 minutter eller efter anbefalet grilltid.

Skyl pærerne og blommerne, halver dem og drys skærefladen med stødt koriander. Grill frugterne på en grillpande eller på grillen i 3-5 minutter på hver side. Skær pærer og blommer i både og vend dem med brøndkarse, persille, citronolie og ristede pinjekerner.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i store tern. Kom æbletern i en gryde med vand, citronsaft og sukker og lad det koge ved middelvarme i ca. 25-30 minutter til en ensartet kompot. Stil æblekompotten på køl.

Hak timian og peberrod og vend det i kompotten lige inden servering.

Tip: Kog gerne selve æblekompotten dagen i forvejen og stil den i køleskabet.

Opskrift fra De 5 Gaarde