-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Vask kartoflerne og skær dem i mindre stykker, ca. 3x3 cm.
-
Kom kartoffelternen over i en stor bradepande og vend med olie, salt, peber og timian.
-
Sæt i den varme ovn i 15 minutter.
-
Skær forårsløg og peberfrugter i mindre stykker.
-
Rør fløde og gedeost sammen i en skål.
-
Tag kartoflerne ud og vend rundt med grøntsager og flødeblanding.
-
Sæt ind i ovnen igen og skru ned til 200 grader.
-
Drys kødet med salt og peber og brun godt på en pande i smør og olie.
-
Træk bradepanden ud og læg kødet ovenpå kartoflerne. Lad nu kød og kartofler stege i ca. 25 minutter, før du ser på hvad centrumtemperaturen på kødet er. Når stegetermometeren viser 60 grader er kødet rødt, ved 68 grader er kødet næsten gennemstegt.
-
Server kødet skåret i tynde skiver til den varme gratin. En grøn salat, gerne med rucola og lidt pinjekerner er godt hertil.
-
Så er der serveret!