-
Sæt ovnen på 200 grader.
-
Skræl, og skær kartoflerne i meget tynde skiver.
-
Dæk et ildfast fad, ca. 20x30 med bagepapir.
-
Smelt 50 g smør.
-
Riv hvidløget, og bland det med det smeltede smør. Pensl bagepapiret med smeltet smør.
-
Læg et lag kartoffelskiver jævnt i fadet. Krydr med salt og peber, og pensl med smør. Fortsæt med at lægge kartofler, og smeltet smør lagvist. Der skal være smør nok til de øverste kartofler.
-
Sæt fadet i ovnen i cirka 50 minutter, indtil kartoflerne er møre.
-
Tag ud og afkøl. Læg et stykke bagepapir på kartoflerne, og læg dem let i pres. Brug eventuelt et par skåle som pres. Stil i køleskab natten over.
-
Skær kartoflerne i ruder på ca. 7 cm. Lægges på bradepande med bagepapir og gennemvarmes i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter.
-
Dyp kødet tørt, og krydr med salt og peber.
-
Nu skal du bruge to mindre stegepander eller én stor. Kom smør og olie herpå, og brun kødet godt på begge sider, 3 minutter på hver side.
-
Læg nu alt kød på et stort ark folie, og pak straks ind. Nu steger kødet videre på en blid måde, imens du laver skyen.
-
Kom tør sherry eller vermouth på den ene af panderne, og kog ind til det halve. Kom vand herpå, og lad simre. Rør fonden heri, og smag til.
-
Tag fra pladen. Skær 50 g smør i små terninger og pisk smørternene i saucen.
-
Anret pommes Anna, kød skåret i mindre stykker, og blandet salat.
-
Hæld sky over, og servér.
-
Bon appetit!