Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt krondyr med vildtsky og pommes anna

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Stegt krondyr med vildtsky og pommes anna
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 - 2 kg kartofler
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g krondyr
  • 300 g krondyr
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sherry
  • 1.5 dl sherry
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 3 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk vildtfond
  • 2 - 3 tsk vildtfond
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfulde blandede salatblade
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • bredbladet persille
  • bredbladet persille
  • basilikum
  • basilikum

Tilberedning

Sådan gør du dagen før:

Sæt ovnen på 200 grader. Skræl, og skær kartoflerne i meget tynde skiver. Dæk et ildfast fad, ca. 20x30 med bagepapir. Smelt smørret. Riv hvidløget, og bland det med det smeltede smør. Pensl bagepapiret med smeltet smør. Læg et lag kartoffelskiver jævnt i fadet. Krydr med salt og peber, og pensl med smør. Fortsæt med at lægge kartofler, og smeltet smør lagvist. Der skal være smør nok til de øverste kartofler. Sæt fadet i ovnen i cirka 50 minutter, indtil kartoflerne er møre. Tag ud og afkøl. Læg et stykke bagepapir på kartoflerne, og læg dem let i pres. Brug eventuelt et par skåle som pres. Stil i køleskab natten over.

Sådan gør du på dagen:

Skær kartoflerne i ruder på ca. 7 cm. Lægges på bradepande med bagepapir og gennemvarmes i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Dyp kødet tørt, og krydr med salt og peber. Nu skal du bruge to mindre stegepander eller én stor. Kom smør og olie herpå, og brun kødet godt på begge sider, 3 minutter på hver side. Læg nu alt kød på et stort ark folie, og pak straks ind. Nu videresteger kødet på en blid måde, imens du laver skyen. Kom tør sherry eller vermouth på den ene af panderne, og kog ind til det halve. Kom vand herpå, og lad simre. Rør fonden heri, og smag til. Tag fra pladen, og pisk smørret heri. Anret pommes Anna, kød skåret i mindre stykker, og blandet salat.

Hæld sky over, og servér.