Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt tykstegsfilet med løg og gulerødder

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 50 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk tykstegsbøffer
  • 4 stk tykstegsbøffer
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} salatløg
  • 5 salatløg
  • {{ 12 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} perleløg
  • 12 perleløg
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 8 gulerødder
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g timian
  • 0.25 g timian
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk æbleeddike
  • 2 spsk æbleeddike
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 150 g smør
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Bøfferne krydres med salt og peber. Bøfferne steges medium i smør.

Løgbåde:
4 salatløg koges møre med skal på. Løgene køles af og deles i to på langs og steges på skærefladen ved servering.
Bådene brækkes ud og krydres med salt.

Løgaske:
1 salatløg pilles og deles i 2. Løget pilles ud i lameller og lægges på en bradepande og bages ved 200° til de er sorte. De sorte løg både køles af og blendes.

Perleløgene pilles og koges møre i let saltet vand.

Stegte gulerødder:
Gulerødderne skrælles og sauteres af i lidt smør ved svag varme til de er møre.

Timian:
Topskuddene plukkes og skylles i koldt vand.

Smørsauce:
100 g smør lunes op til det bliver gyldenbrunt og æbleeddiken tilsættes og det smages til med salt.

Anretning:
Gulerødderne, løgskallerne og perleløgene lægges på bøffen.
Retten pyntes af med timian og løgasken drysses på. Smørsaucen hældes på ved bordret.