Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Suppe med østershatte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 225 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g østershatte
  • 225 g østershatte
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk mellemstore løg
  • 3 stk mellemstore løg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk store porre
  • 2 stk store porre
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk jomfrukokosolie eller klaret smør
  • 1 spsk jomfrukokosolie eller klaret smør
  • Fint havsalt
  • Fint havsalt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk friske eller tørrede timianblade, plus evt. kviste til pynt
  • 1 tsk friske eller tørrede timianblade, plus evt. kviste til pynt
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 4 fed hvidløg
  • Friskpresset saft af ½ citron
  • Friskpresset saft af ½ citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} liter grøntsagsboullion
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • {{ 350 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kogte butterbeans
  • 350 g kogte butterbeans
  • Friskkværnet sort peber
  • Friskkværnet sort peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koldpresset olivenolie
  • 2 spsk koldpresset olivenolie
  • Purløg til garniture (kan udelades)
  • Purløg til garniture (kan udelades)

Tilberedning

Rengør svampene ved at fjerne jord og naturligt snavs med en fugtig klud (læg dem ikke i vand). Hak de svampe, der er store, og lad de mindre være hele. Hak løg og
porrer. Varm olien i en stor gryde og tilsæt løg, porrer, et stort nip havsalt og timian. Steg i 5 minutter over middel varme, til løg og porrer er blevet bløde. Hak hvidløg fint og rør i blandingen. Hæld citronsaften i gryden og rør for at løsne ting, der har sat sig lidt fast. Rør svampene i og steg dem ved middel varme i ca. 5 minutter, eller til de er blevet bløde. Hæld imens grøntsagsbouillon og bønner i en blender og blend ved høj fart til en cremet masse. Når svampene er stegt, tages nogle få stykker fra til pynt. Hæld suppe- og bønneblandingen i gryden, rør godt i den, og lad den simre i 5 minutter. Øs suppen op i blenderen og blend ved høj hastighed, til suppen er helt jævn. Tilsæt vand eller mere
bouillon for at gøre suppen tyndere, hvis det er nødvendigt. Smag suppen til med masser af friskkværnet sort peber og havsalt, hvis den trænger til det. Øs suppen op i skåle og pynt med de stegte svampe, et stænk olivenolie og nogle friske timiankviste eller purløg. Server skoldhed.