Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Tomat og rødvinsmarineret tyndstegsfilet med tomatrisotto

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1.8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg tyndstegsfilet
  • 1.6 - 1.8 kg tyndstegsfilet
  • Marinade:
  • Marinade:
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomateddike
  • 6 spsk tomateddike
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rødvin
  • 6 spsk rødvin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hakket hvidløg
  • 1 fed hakket hvidløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk herbes de provence
  • 2 spsk herbes de provence
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 2 tsk fint salt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk peber
  • 2 tsk peber
  • Risotto:
  • Risotto:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 1 løg
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 30 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl risottoris
  • 4 dl risottoris
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 3 dl hvidvin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l hønsebouillon
  • 1 l hønsebouillon
  • {{ 12 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} blommetomater
  • 12 blommetomater
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g parmesan
  • 100 g parmesan
  • frisk timian
  • frisk timian

Tilberedning

24 timer før:
Bland marinaden sammen i en frysepose. Kom kødet heri og luk. Læg i en bradepande og stil i køleskabet.

På dagen:
Sæt ovnen på 225 grader. Læg kødet med marinaden i bunden af en mindre bradepande. Sæt et stegetermometer i kødets tykkeste del. Brun kødet i 15 minutter. Skru ned på 160 grader. Steg videre, indtil temperaturen er 60 grader, hvis du ønsker kødet rødt. Kødet er gennemstegt ved 70 grader. Begynd at kigge efter 45 minutter. Når kødet er stegt færdig, hælder du skyen i en kold gryde. Skum noget af fedtet fra hvis du ønsker. Smag nu på skyen. Måske er den fin som den er. Ellers kan du smage den til med lidt oksebouillon, lidt mere Mutti tomateddike, salt og peber. Du kan varme den og servere som den er eller jævne den med maizena rørt op i vand.

Hak løget. Smelt smør i en gryde. Kom løg og ris i gryden og svits uden at løgene brunes. Kom vin over og kog ind. Tilføj nu lidt bouillon ad gangen, indtil du har en ”grødagtig” konsistens. Skær tomater lige over og vend i risene. Lad dem blive gennemvarme. Riv osten og vend i risene. Gem også noget til drys over retten. Server risottoen med et drys timian til kød i tynde skiver og skysauce.