Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagt kulmule med græske kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
2 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Græske citronkartofler
  • Græske citronkartofler
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g nye kartofler
  • 500 g nye kartofler
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 0.5 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} lille hvidløg
  • 1 lille hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rød peberfrugt
  • 1 stk rød peberfrugt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kviste timian
  • 2 kviste timian
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • salt og peber
  • sorte oliven
  • sorte oliven
  • Tzatziki
  • Tzatziki
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk agurk
  • 0.5 stk agurk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl græsk yoghurt
  • 3 dl græsk yoghurt
  • Kulmulefilet
  • Kulmulefilet
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk tomater
  • 2 stk tomater
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kulmulefilet
  • 250 g kulmulefilet
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk rosmarin
  • 0.5 tsk rosmarin

Tilberedning

Tænd ovnen på 250 grader.

Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et ildfast fad. Pres saften ud af citronen og skær den anden halvdel i kvarte.

Hak hvidløget og skær peberfrugten i grove stykker.

Bland citronstykker, citronsaft, peberfrugt, hvidløg, timian, olivenolie, oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet og bag i 30 min. 

Riv agurken groft, og pres saften let ud af agurken med hænderne. Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten og smag til med salt og peber.

Skær tomaterne i skiver og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.

Skær kulmulen i stykker på ca. 4 x 4 cm, og læg dem oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og drys med tørret oregano eller rosmarin.

Bag fisk og tomater 8 – 10 min. i ovnen sammen med kartoflerne.

Server fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød/flutes.