Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Dyremedaljoner med peberblåbærsauce og svamperisotto

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Dyremedaljoner med peber-blåbærsauce
  • Dyremedaljoner med peber-blåbærsauce
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} mørbrad
  • 2 mørbrad
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk sort peber
  • 3 tsk sort peber
  • olie
  • olie
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl tomateddike
  • 0.5 dl tomateddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rødvin
  • 1 dl rødvin
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vildtfond
  • 3 dl vildtfond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk blåbær
  • 1 bk blåbær
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl honning
  • 0.5 dl honning
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • Svamperisotto
  • Svamperisotto
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk svampe
  • 2 pk svampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 2 stk løg
  • smør
  • smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl risotto-ris
  • 4 dl risotto-ris
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 2 dl hvidvin
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 5 - 6 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk Irmas kyllingefond
  • 1 tsk Irmas kyllingefond
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfulde parmesanost
  • 2 håndfulde parmesanost
  • salatblade
  • salatblade

Tilberedning

Rens mørbradene og skær dem i 5 cm tykke skiver, drys med salt og peber. Brun medaljonerne på begge sider i en pande med smør og olie. Læg dem derefter på en bradepande, sæt ovnen på 175 grader.

Knus peberet let og svits i olie i en gryde, kom eddike, vin og fond i gryden og lad simre i ca. 15 minutter. Når de 15 minutter er gået, sætter du kødet i ovnen og giver det ca. 5 minutter. Si saucen gennem en sigte ned i en ren gryde, kog saucen op og og kom blåbær i. Lad simre 1 minut, smag til med honning og tag gryden fra varmen. Rør smørret i. Nu må saucen ikke koge igen.

Kom de tørrede svampe i en skål, og hæld 3 dl kogende vand over. Lad dem trække i 45 minutter. Hæld vandet gennem et kaffefilter, og gem det, skyl svampene i rent vand.

Hak løget fint, og svits løg og ris i en gryde. Kom svampene heri, men gem lidt til pynt. Hæld vin og det kogte vand i gryden og rør rundt. Når bouillonen er absorberet af risen, hælder du lidt mere vand i gryden og rører rundt. Risottoen er færdig, når den har "grød-konsistens". Smag til med hønsefond og parmesanost. Rist de overskydende svampe og drys over risottoen ved servering.

Server medaljonerne med et par skefulde risotto, ristede svampe, sauce og blandede salatblade.