Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Farseret svinekotelet med svampe og nødder

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk svinekoteletter
  • 4 stk svinekoteletter
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g svampe
  • 200 g svampe
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rødløg
  • 1 stk rødløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk fed hvidløg
  • 1 stk fed hvidløg
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder
  • 50 g hasselnødder
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk appelsin
  • 0.5 stk appelsin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk friske timiankviste
  • 2 - 4 stk friske timiankviste
  • olivenolie
  • olivenolie
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 0.75 dl hvidvin
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1.5 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg aspargeskartofler
  • 1 kg aspargeskartofler

Tilberedning

Rens svampe, snit rødløg og hvidløg, og flæk nødderne med en kniv. Skræl appelsinen (ikke det hvide) med en kartoffelskræller, og skær skallen i strimler. Rist svampe, løg, nødder, appelsinskal og frisk timian på en pande med olie. Smag til med salt og peber. Tag fyldet af panden, og lad det afkøle. Sæt ovnen på 200 grader. Skær en lomme i siden af svinekoteletten. Brun koteletterne hurtigt af på samme pande som svampene, og lad det afkøle. Bemærk at koteletterne stadig er rå indeni. Kom svampefyldet i koteletterne, læg dem op ad hinanden på panden med åbningen opad, kom eventuelle svamperester ved. Sættes i ovnen i ca. 10 minutter. Koteletterne anrettes på lune tallerkner. Panden koges af med hvidvin, saften af appelsinen og piskefløde. Saucen hældes over koteletterne. Server med eller uden kartofler.

Kilde: Krydderiet 4, 2005