Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hjortemedaljon med svampecreme og cassissødede rosiner

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kantareller
  • 300 g kantareller
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 5 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rosiner
  • 1 dl rosiner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl creme de cassis
  • 1 dl creme de cassis
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg aspargeskartofler
  • 1.5 kg aspargeskartofler
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ærter
  • 800 g ærter
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk spansk sherry
  • 2 spsk spansk sherry
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk hjorte medaljoner
  • 2 - 3 pk hjorte medaljoner
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk smør
  • 1 pk smør
  • olie
  • olie
  • oregano
  • oregano

Tilberedning

Kom rosiner og crème de cassis i en skål og lad rosinerne trække i et døgn. Rens svampene og skær evt. i mindre stykker. Steg svampene godt i smør på en pande. Hæld fløden over og lad den simre tyk. Smag til med tør sherry eller vermouth, salt og peber. Stil evt. i køleskabet, hvis du vil forberede i god tid.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre uden salt. Kom 50 g smør i en skål. Kom de hede kartofler samt 1 dl kogevand i skålen. Mos kartoflerne og tilføj mere kogevand lidt efter lidt indtil mosen har en fin konsistens. Smag til med lidt mere smør, salt og peber.

Kog ærterne efter anvisning på emballagen. Kom ærter og 25 g smør i en foodprocessor eller blender. Tilføj lidt kogevand og blend til mos. Smag til med smørklat, salt og peber.

Drys kødet med salt og peber og gennemsteg i smør og olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Server kødet med lidt stegesky, to slags mos, svampecreme og lidt rosiner. Pynt med oregano.

Kilde: Krydderiet 4, 2006