Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hønsekødsuppe med peberrodsskum

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hel frilandskylling
  • 1 hel frilandskylling
  • (ca. 1,2 kg)
  • (ca. 1,2 kg)
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 2 l vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} peberkorn
  • 10 peberkorn
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 2 gulerødder
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} persillerødder
  • 2 persillerødder
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porrer
  • 3 porrer
  • Fyld til suppen:
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 3 gulerødder
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} persillerødder
  • 2 persillerødder
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porrer
  • 2 porrer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hønsefond
  • 1 spsk hønsefond
  • Peberrodsskum:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk friskhøvlet peberrod
  • 1 spsk friskhøvlet peberrod
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 2 tsk citronsaft
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk honning
  • 1 tsk honning

Tilberedning

Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Kog op, kom salt i gryden. Fjern det skum, der dannes på overfladen. Skær suppegrøntsager (ikke fyldet) i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med krydderier. Læg låg på, og lad simre i ca.1 time. Tag kyllingen op og afkøl. Fjern suppegrøntsager og krydderier. Si suppen. (Tag 3 deciliter suppe fra til restemad, fx tarteletter dagen derpå). Skær grøntsagerne (fyld) i mindre stykker, og kom dem i suppen. Kog møre i ca. 10 minutter. Smag til med hønsefond. Pil kyllingen, alt skind og ben tages fra. Skær eller riv kødet i mindre stykker. (Tag cirka en tredjedel af kyllingekødet fra til at bruge til tarteletter). Kom resten i suppen. Smag til med salt og peber og server med en skefuld peberrodsskum.