Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Indisk lam med spinatris

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 20 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Indisk lam med spinatris
  • Indisk lam med spinatris
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fersk lammekølle
  • 1 fersk lammekølle
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 3 dl piskefløde
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smuttede mandler
  • 50 g smuttede mandler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ingefær
  • 2 spsk ingefær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kardemomme
  • 1 tsk kardemomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk karry
  • 2 tsk karry
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps spinat
  • 1 ps spinat
  • smør
  • smør
  • {{ 4.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl basmati ris
  • 4.5 dl basmati ris
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 8 dl vand

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader.

Skær lammekødet fra benene, og skær det i ca. 4 cm store tern.

Tag et ildfast fad frem. Kom fløde i fadet. Riv mandlerne fint, og kom i fadet. Kom ingefær, revet hvidløg og krydderier heri, og vend rundt. Vend kødet i saucen. Dæk formen med alufolie, og stil i ovnen i 1 time.

Tag alufolie fra ovnen, og skru ovnen op på 225 grader, eller tænd for grillen. Lad kød og sauce blive let gyldent.

Optø spinaten i en gryde med et par spiseskeer vand. Vend med lidt smør. Skyl risene grundigt, og vend med spinaten. Hæld vand på, og krydr med salt. Kog op, og lad spinat og ris koge i 12-13 minutter. Sluk, og lad risene trække i 10 minutter.

Servér.