-
Tænd ovnen på 150°.
-
Rens anden for indmad.
-
Pil løg, og skær dem i kvarter. Skær æbler i grove tern.
-
Bland løg, æbler og svesker i en skål.
-
Gnid anden med salt ind- og udvendigt, og fyld den med løg, æbler og svesker. Luk anden med en kødnål, så fyldet holdes på plads.
-
Læg anden med brystet opad på en rist, og sæt den i ovnen med en bradepande under. Hæld lidt vand i bradepanden, og steg anden i ovnen i 3 timer. Dryp den med lidt stegesky undervejs.
-
Skru ovnen op på 200°, når de 3 timer er gået, og læg frisk timian på anden. Steg den i yderligere ca. 20 minutter, til skindet er gyldent og sprødt.
-
Saften skal være klar, når du stikker en gaffel ind ved andelåret. Alternativt kan du stege anden 5 minutter på ovnens grillfunktion til sidst.
-
Lad anden hvile i mindst 30 minutter inden udskæring.
-
Partér den i 8 stykker, og servér den sammen med alt det gode juletilbehør.
-
Sigt stegeskyen, og afskum for andefedt.
-
Smelt smør i en lille gryde.
-
Pisk hvedemel i smørret.
-
Tilsæt varm stegesky 1½ dl ad gangen. Pisk, og lad det koge i 7-8 minutter.
-
Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og evt. lidt rødvin og 1 tsk. af andefedtet.
-
Rør lidt kulør i, indtil saucen har en passende farve.
-
Færdigt arbejde.