-
Tænd ovnen på 150°. Rens anden for indmad.
-
Pil løg, og skær dem i kvarter. Skær appelsin i grove både med skrællen på. Rens chili, og skær den i skiver.
-
Bland løg, appelsin, chili og udstenede dadler i en skål. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt.
-
Fyld anden med løg, appelsin, chili og dadler, og luk den med en kødnål.
-
Læg anden med brystet opad på en rist med en bradepande under.
-
Hæld lidt vand i bradepanden, og steg anden i ovnen i 3 timer.
-
Dryp den med lidt stegesky under stegningen, så den ikke bliver tør.
-
Rør honning med citronsaft, finthakket rosmarin, salt og peber.
-
Skru ovnen op på 2000, når de 3 timer er gået.
-
Pensl anden med honningblandingen, og steg den i yderligere 20 minutter, til skindet bliver gyldent og sprødt.
-
Saften skal være klar, når du stikker en gaffel ind ved andelåret.
-
Lad den færdigstegte and trække i mindst 30 minutter inden udskæring.
-
Bon appetit!