-
Tø anden op på køl, og rens den. Krydr med salt og peber. Skæræbler i tern. Fyld anden med æble, timian og svesker, og luk med kødnåle. Tænd ovnen på 135°. Hæld suppeurter og vand i bunden af et ovnfad, så bunden er dækket. Steg anden i fadet med brystet nedad i 1½ time. Vend anden, og lad den stege i endnu 1 time. Spæd evt. til med mere væske. Tag fadet ud, og lad anden trække i 10 minutter. Skru ovnen op på 225°, og steg anden i 10 minutter, til den har taget mere farve. Lad den hvile i 15 minutter. Gem andefedtet.
-
Skyl kartofler, og kog dem næsten møre. Pil dem. Smelt sukker på en pande. Skru ned, og tilsæt smør. Vend kartoflerne i karamellen i 10-15 minutter. Drys med flagesalt.
-
Snit rødkål fint. Steg det i andefedt i en gryde i 4-5 minutter, til det begynder at falde sammen. Tilsæt krydderier, eddike og æblemost. Lad det simre let under låg i 30 minutter. Tilsæt sukker, og lad det simre i endnu 10 minutter. Smag til.
-
Færdigt arbejde.