-
Sæt ovnen på 160 grader.
-
Dup gåsen tør og drys den med salt og peber, både ind-og udvendig.
-
Skær figner og skrællet appelsin i mindre stykker og fyld gåsen. Fyld også gåsen med frisk timian. Luk evt. med kødnål.
-
Læg gåsen i en bradepande og stil den midt i ovnen. Som tomme-lfingerregel skal gåsen have ca. 40 minutter pr. kilo ved 160 grader. Det vil sige ca. 3 timer for en gås på 4-5 kilo. Gåsen er færdigstegt, når kødsaften er klar.
-
Test ved at stikke en kødnål i ved låret. Hvis skindet skal være sprødere, så skru op for varmen eller tænd for ovnens grill. Tag gåsen ud og lad den trække, indtil du kan holde på den. Skær den ud i mindre stykker.
-
TIP: Det kan nemt svine lidt, når man skal skære en kæmpe gås ud. Heldigvis kan den stegte gås skæres ud, før gæsterne kommer. Du lægger den blot tilbage i bradepanden og luner den evt. nogle minutter, lige før den skal til bords
-
Kilde: Krydderiet 3, 2006
-
Færdigt arbejde.