-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Dup gåsen tør og drys den med salt og peber, både ind- og udvendig.
-
Læg gåsen i en stor ovnbradepande.
-
Skær æbler i både og grøntsager i mindre stykker. Fordel frugt og grønt rundt om gåsen.
-
Dryp eddiken over frugt og grønt og vend rundt.
-
Sæt i ovnen. Skru ned til 160 grader. Som en tommelfingerregel skal gåsen have ca. 40 minutter pr. kilo ved 160 grader. Det vil sige ca. 3 timer for en gås på 5 kilo.
-
Gåsen er færdigstegt, når kødsaften er klar. Prøv ved at stikke en kødnål i ved låret. Hvis skindet skal være sprødere, så skru op for varmen eller tænd for ovnens grill.
-
Kog kartoflerne og pil dem, pynt med persille.
-
Kom halvdelen af de bagte grøntsager i en blender sammen med 2 dl stegesky (med så lidt fedt som muligt) og piskefløde. Blend grøntsagerne jævne mens du tilsætter bouillon, lidt efter lidt.
-
Kom saucen i en gryde og lad den simre i 8-10 minutter under omrøring. Spæd saucen med bouillon. Smag til med eddike, salt og peber.
-
Skær gåsen ud i mindre stykker.
-
Resten af de ovnstegte æbler og grøntsager serveres med salatblade.
-
Rør ahornsirup, citronsaft og hasselnødder sammen og smag til med salt, før du drypper det over salaten.
-
Så er der serveret!