-
Sæt ovnen på 175 grader.
-
Skyl kalkunen i koldt vand, og læg den på en bradepande.
-
Skær brød i mindre stykker, og rist dem sprøde i smør på en pande. Hæld over i en skål.
-
Svits champignon i smør, vend brød og champignon i skålen, og hæld sherry over. Fyld blandingen i kalkunen, og luk med et par kødnåle eller en tråd. Læg den med ryggen opad.
-
Fordel smør over kalkunen, drys med salt og peber, og steg kalkunen i ca. 1 time. Vend kalkunen med brystet opad. Hæld sky over, og steg kalkunen færdig, til skindet er sprødt - i alt ca. 2 1⁄2 time.
-
Stik en kødnål i kødet. Når kødsaften er klar, er kalkunen gennemstegt.
-
Kom fløde og 2 dl sky fra panden i en gryde, og lad det simre i ca. 10 minutter. Halver druerne, vend dem i, og lad saucen simre videre. Spæd evt. med mere sky. Smag til med sherry, salt og peber.
-
Server kalkunen i mindre stykker sammen med kartofler, sky fra panden og druer i flødesauce. Du kan servere fyldet til retten. Pynt med brøndkarse. Kilde: Krydderiet 4, 2005
-
Bon appetit!