Ovnstegt juleand fyldt med æbler og svesker. Anden bliver ovnstegt i 2 timer som giver en fantastisk mørt resultat. Se hele opskriften her.
Tilberedning
Sæt ovnen på 160 grader.
Dup anden ( ca. 2800 g.) tør og drys med salt og peber, både ind- og udvendig.
Skær æblerne i mindre stykker og kom i anden sammen med svesker.
Luk evt. med en kødnål.
Læg anden på en rist med ryggen opad og steg den i ovnen i 30 minutter.
Vend anden og hæld andebouillon eller vand i bradepanden.
Steg nu anden i ydderligere ca. 1 1/2 time indtil gennemstegt.
Hæld skyen fra til sauce.
Anden kan efterbrunes ved 225 grader i ca. 10 minutter, hvis du ønsker skindet mere sprødt.
Sæt ovnen på 160 grader.
Dup anden ( ca. 2800 g.) tør og drys med salt og peber, både ind- og udvendig.
Skær æblerne i mindre stykker og kom i anden sammen med svesker.
Luk evt. med en kødnål.
Læg anden på en rist med ryggen opad og steg den i ovnen i 30 minutter.
Vend anden og hæld andebouillon eller vand i bradepanden.
Steg nu anden i ydderligere ca. 1 1/2 time indtil gennemstegt.
Hæld skyen fra til sauce.
Anden kan efterbrunes ved 225 grader i ca. 10 minutter, hvis du ønsker skindet mere sprødt.