Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sprød andesteg med klassisk sauce bigarade

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Sprød andesteg med sauce bigarade
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Andebryst
  • 2 stk Andebryst
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk honning
  • 4 spsk honning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk appelsiner
  • 3 stk appelsiner
  • {{ 45 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rørsukker
  • 45 g rørsukker
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rødvinseddike
  • 3 spsk rødvinseddike
  • rapsolie
  • rapsolie
  • {{ 7 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kyllingefond
  • 7 dl kyllingefond
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Skræl citron og appelsiner, og pres juicen heraf. Opvarm sukker og rødvinseddike i en tykbundet gryde ved svag varme. Skru op for varmen og rør rundt indtil massen er gylden og karamelagtig.

Brun andevingerne i lidt olie på en pande. Tilsæt vingerne i karamel-massen, tilføj citron -og appelsinjuicen og rør rundt.
Kog op i et par minutter inden fonden tilsættes. Varm op til kogepunktet og skru derefter ned og lad simre i ca. 45 minutter. Skum overfladen hvis nødvendigt.

Skær citronskrællen i fine strimler med et juliennejern. Blancher strimlerne i kogende vand i ca. 1 minut, lad dryppe af.

Saucen sies, krydr med salt og frisk kværnet peber. Tilsæt citronstrimlerne, og saucen er klar til servering.

Put honning og lidt salt i en kasserolle med 4 spsk. vand. kog op, og sluk derefter for varmen.

Glacer andebryststegen og sæt den til side i 20 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Placer andebryststegen med brystsiden opad i et stegefad, og steg i ca. 10 minutter. Skru ned på 180o C, og steg videre i ca. 60 minutter indtil skindet er sprødt og gyldent. Lad andebryststegen hvile i 10 minutter før udskæring.

Server andebryststegen med sauce bigarade, kartofler og karotter.