Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt julegås med sauce og kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} gås
  • 5 kg gås
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æble
  • 2 stk. æble
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} persillerod
  • 4 stk. persillerod
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} gulerod
  • 5 stk. gulerod
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} rødløg
  • 4 stk. rødløg
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(6 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æblecidereddike
  • 6 spsk. æblecidereddike
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(1.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} piske-fløde
  • 2 dl. piske-fløde
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hønsebouillon
  • 3 dl. hønsebouillon
  • salat blade
  • salat blade
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} ahornsirup
  • 5 spsk. ahornsirup
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} citron
  • 5 spsk. citron
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} haselnød
  • 5 spsk. haselnød
  • salt
  • salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "bundt", false: "bundter" || "bundt"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} persille
  • 1 bundt persille

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. 

Dup gåsen tør og drys den med salt og peber, både ind- og udvendig. 

Læg gåsen i en stor ovnbradepande.

Skær æbler i både og grøntsager i mindre stykker. Fordel frugt og grønt rundt om gåsen. 

Dryp eddiken over frugt og grønt og vend rundt. 

Sæt i ovnen. Skru ned til 160 grader. Som en tommelfingerregel skal gåsen have ca. 40 minutter pr. kilo ved 160 grader. Det vil sige ca. 3 timer for en gås på 5 kilo. 

Gåsen er færdigstegt, når kødsaften er klar. Prøv ved at stikke en kødnål i ved låret. Hvis skindet skal være sprødere, så skru op for varmen eller tænd for ovnens grill.

Kog kartoflerne og pil dem, pynt med persille.   

Kom halvdelen af de bagte grøntsager i en blender sammen med 2 dl stegesky (med så lidt fedt som muligt) og piskefløde. Blend grøntsagerne jævne mens du tilsætter bouillon, lidt efter lidt. 

Kom saucen i en gryde og lad den simre i 8-10 minutter under omrøring. Spæd saucen med bouillon. Smag til med eddike, salt og peber. 

Skær gåsen ud i mindre stykker.

Resten af de ovnstegte æbler og grøntsager serveres med salatblade. 

Rør ahornsirup, citronsaft og hasselnødder sammen og smag til med salt, før du drypper det over salaten.