Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt julegås med sauce og kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 4 t 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg gås
  • 5 kg gås
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æbler
  • 2 stk æbler
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk persillerødder
  • 4 - 6 stk persillerødder
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerødder
  • 5 stk gulerødder
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rødløg
  • 4 stk rødløg
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk æblecidereddike
  • 6 spsk æblecidereddike
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hønsebouillon
  • 3 dl hønsebouillon
  • salat blade
  • salat blade
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ahornsirup
  • 5 spsk ahornsirup
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citron
  • 5 spsk citron
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hasselnødder
  • 5 spsk hasselnødder
  • salt
  • salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt persille
  • 1 bdt persille

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Dup gåsen tør og drys den med salt og peber, både ind- og udvendig. Læg gåsen i en stor ovnbradepande. Skær æbler i både og grøntsager i mindre stykker. Fordel frugt og grønt rundt om gåsen. Dryp eddiken over frugt og grønt og vend rundt. Sæt i ovnen. Skru ned til 160 grader. Som en tommelfingerregel skal gåsen have ca. 40 minutter pr. kilo ved 160 grader. Det vil sige ca. 3 timer for en gås på 5 kilo. Gåsen er færdigstegt, når kødsaften er klar. Prøv ved at stikke en kødnål i ved låret. Hvis skindet skal være sprødere, så skru op for varmen eller tænd for ovnens grill. Kog kartoflerne og pil dem, pynt med persille.

 

Sauce: Kom halvdelen af de bagte grøntsager i en blender sammen med 2 dl stegesky (med så lidt fedt som muligt) og piskefløde. Blend grøntsagerne jævne mens du tilsætter bouillon, lidt efter lidt. Kom saucen i en gryde og lad den simre i 8-10 minutter under omrøring. Spæd saucen med bouillon. Smag til med eddike, salt og peber. Skær gåsen ud i mindre stykker. Resten af de ovnstegte æbler og grøntsager serveres med salatblade. Rør ahornsirup, citronsaft og hasselnødder sammen og smag til med salt, før du drypper det over salaten.