-
Gnid sværen godt med salt.
-
Skær sveskerne lige over og vend med knust peber.
-
Skær en lang lomme i kødet lige under sværens fedtlag. Kom fyldet i og luk med nogle kødnåle.
-
Læg i en mindre bradepande, ikke ovnens bradepande. Men der skal dog være plads til kartofler rundt omkring.
-
Skrub kartoflerne og skær dem lige over. Læg dem rundt omkring kødet. Krydr med salt og dryp med olie.
-
Sæt stegen i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader. Steg i 1¼-1½ time.
-
Stik et stegetermometer i kødet. Når kernetemperaturen er 55 grader, kan man gøre to ting: Hvis sværen allerede er sprød nu, fortsættes stegningen, til centrumtemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, skrues ovnen op på 250 grader, og kødet steges, til centrumtemperaturen er 65 grader.
-
Skræl knoldsellerien og riv i tændstiktynde strimler. Vend med lidt citronsaft.
-
Skær granatæblerne lige over. 6 halve skal bruges som spiselig pynt, resten skal tages ud af skrællen og drysses over knoldsellerien, når den serveres.
-
Server stegen skåret i skiver med skyen fra panden og de lækre kartofler. Sellerisalat og granatæbler hertil. Pynt med urter og server.
-
Tip: Hæld skyen fra bradepanden op i en skål og skum den for fedt.
-
Færdigt arbejde.