Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vildtgryde med rødbeder og duft af jul

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Vildtgryde med rødbeder og duft af jul
  • Vildtgryde med rødbeder og duft af jul
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk dyresmåkød (dådyr, hjort eller krondyr)
  • 2 pk dyresmåkød (dådyr, hjort eller krondyr)
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 3 spsk hvedemel
  • smør til stegning
  • smør til stegning
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hele peberkorn
  • 10 hele peberkorn
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hele kanel stænger
  • 2 stk hele kanel stænger
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk nelliker
  • 5 stk nelliker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 1 stk løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl balsamico
  • 1 dl balsamico
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rødvin
  • 2 dl rødvin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl bouillon
  • 2 dl bouillon
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødbeder
  • 300 g rødbeder
  • timian
  • timian

Tilberedning

Vend kødet i hvedemel, og brun det i smør - gerne i en støbejernsgryde. Tilsæt krydderierne og løget, der er delt i tynde både. Rør rundt. Tilsæt balsamico, og kog helt ind, så det næsten steger igen. Hæld rødvin på og kog ind, til kun halvdelen er tilbage (al den indkogning er for at få en mere sødmefuld smag). Der tilsættes fond, og kødet simrer yderligere ca. en time under låg. Skræl rødbederne, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Læg rødbeder ned i gryden, og vend dem med kødet. Låget fjernes, og der koges videre ca. 15 minutter, til rødbederne er møre. Tilsæt frisk timian.

Serveres gerne med en puré af kartofler eller med kogt pappardelle pasta. Marcus tilbereder en puré af bagte kartofler, som han blander med smør, lidt hakket skalotteløg, snittet røget bacon og timian.

Kilde: Krydderiet 4, 2004