Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Krydrede kødboller med en slags coleslaw

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • kødboller
  • kødboller
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hakket oksekød
  • 500 g hakket oksekød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rasp
  • 1 dl rasp
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl oksebouillon
  • 1.5 dl oksebouillon
  • {{ 1.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 1.25 tsk kanel
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk nellike
  • 0.5 - 1 tsk nellike
  • salt og peber
  • salt og peber
  • smør
  • smør
  • coleslaw
  • coleslaw
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rosenkål
  • 300 g rosenkål
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødkål
  • 300 g rødkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 2 spsk olie
  • citronsaft
  • citronsaft
  • salt og peber
  • salt og peber
  • sukker
  • sukker

Tilberedning

Kom rasp og bouillon i en skål og lad trække 2-3 minutter. Kom kød og krydderier i skålen med rasp og rør til en jævn fars. Form kødet til kødboller og steg dem på en varm stegepande i smør. Når kødbollerne har fået fin farve skrues ned for varmen. Lad bollerne stege videre indtil de er gennemstegte.

Snit kålen i meget tynde skiver/strimler. Rør olie, citron, salt og peber sammen i en skål. Smag til med lidt sukker og evt. mere citronsaft. Vend rosenkålen godt med marinaden, mas gerne lidt. Vend til sidst hurtigt rødkålen i (den smitter med sin røde farve).

Server salaten og godt brød til kødbollerne.