Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kylling på en bund af kartofler med rosmarin og citron

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • lidt smør
  • lidt smør
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rosmarinstilk
  • 1 rosmarinstilk
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kyllinger
  • 2 kyllinger
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vindruer
  • 1 - 2 dl vindruer

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader.

Skræl og skær kartoflerne i skiver. Smør formen og kom kartoflerne heri. Krydr med salt og peber og vend kartoflerne med revet hvidløg samt saft fra en halv citron. Spred kartoflerne ud i bradepanden og læg rosmarinstilke herpå.

Skær hver kylling ud i mindre stykker og fordel over kartoflerne. Krydr med salt og peber. Drys vindruer ud over formen og sæt den midt i ovnen. Steg kyllingen i ca. 45 minutter, indtil skindet er gyldent, kødet gennemstegt, og kartoflerne møre.