Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Langtidsbraiseret oksesteg i øl og snaps

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 3 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Langtidsbraiseret oksesteg i øl og snaps
  • Langtidsbraiseret oksesteg i øl og snaps
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg Marskland oksebov
  • 1.5 kg Marskland oksebov
  • smør
  • smør
  • olie
  • olie
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk pilsnerøl
  • 1 stk pilsnerøl
  • {{ 7 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cl snaps
  • 7 - 8 cl snaps
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 2 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk porre
  • 1 stk porre
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk knoldselleri
  • 1 stk knoldselleri
  • timian
  • timian
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 0.25 l piskefløde
  • kalvefond
  • kalvefond
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • {{ 7 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerødder
  • 7 stk gulerødder
  • perleløg
  • perleløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk sukker
  • 2 tsk sukker
  • salatblade
  • salatblade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} granatæble
  • 1 granatæble
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lime
  • 1 stk lime

Tilberedning

Brun kødet i smør og olie i en gryde med låg. Krydr med salt og peber. Hæld øl og snaps i gryden og fyld op med et par deciliter vand. Kom ordnede porrer, knoldselleri og 3 gulerødder skåret i mindre stykker i gryden sammen med timian. Læg låg på og lad kødet simre i 2½ time. Spæd eventuelt med vand løbende. Tag kødet og grøntsagerne op. Dæk kødet med alufolie.

Kom fløde i saucen og lad simre i 10 minutter. Smag til med fond, salt og peber.

Jævn eventuelt saucen med maizena. Kog kartoflerne møre. Skræl 4 gulerødder og skær i tern. Damp al dente i letsaltet vand i 3-4 minutter. Afdryp. Kom en klat smør og sukker på panden og lad det smelte sammen. Kom løg herpå og vend rundt, indtil løgene er optøede og gyldne. Lav en salat af gulerødder, salatblade og granatæblekerner. Vend med lidt salt og limesaft. Server med kød i skiver, sauce, kartofler og perleløg.