Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lasagne med svampe og oksekød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g svampe
  • 30 g svampe
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 4 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • olie
  • olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg hakket oksekød
  • 1 kg hakket oksekød
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g portobellosvampe
  • 300 g portobellosvampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk estragon
  • 2 tsk estragon
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l letmælk eller sødmælk
  • 1 l letmælk eller sødmælk
  • {{ 60 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 60 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 2 dl hvidvin
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g parmesanost
  • 150 g parmesanost
  • {{ 16 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} lasagneplader
  • 16 lasagneplader
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g revet mozzarella
  • 250 g revet mozzarella
  • salat
  • salat

Tilberedning

Kom de tørrede svampe (Karl Johan svampe er særligt gode. Andre svampe kan også bruges) i en skål og hæld vandet over. Lad stå og trække i 15 minutter.

Hak løgene og svits i olie på en stor pande. Kom lidt kød på ad gangen og svits indtil gennemstegt. Skær portobellosvampene i tern og svits med.

Hæld nu væsken fra de tørrede svampe gennem et kaffefilter og gem væsken. Skyl svampene og svits med kødet på panden. Hæld væsken fra svampene på panden og kog op. Krydr med estragon, revet citronskal, salt og peber.

Kom mel og 4 dl mælk i en kold gryde og pisk melet ud i mælken. Pisk resten af mælken i. Sæt på komfuret og kom smør og hvidvin heri. Rør rundt, indtil saucen begynder at boble let. Skru ned og lad saucen simre under omrøring i 5 minutter. Tag af varmen og riv parmesanosten i saucen. Smag til med salt og peber.

Fordel halvdelen af kødsaucen i bunden af en bradepande. Fordel en tredjedel af bechamelsaucen hen over. Læg 8 lasagneplader herpå. Kom nu resten af saucen og en tredjedel bechamel på. Læg de sidste lasagneplader over og fordel bechamelsaucen hen over pladerne. Drys mozarellaosten over det hele. Lad nu lasagnen stå og samle sig 30 minutter, før den kommer i ovnen. Sæt ovnen på 200 grader.

Placer lasagnen midt i ovnen og bag den i ca. 30 minutter. Hvis osten bliver for mørk, læg et stykke bagepapir hen over. Tag ud og server med grøn salat.