Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Rød dhal med mynte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk spidskommen
  • 1 tsk spidskommen
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk korianderfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fennikelfrø
  • 0.5 tsk fennikelfrø
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk tørrede chiliflager
  • 0.5 tsk tørrede chiliflager
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 1 hvidløgsfed
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rapsolie
  • 1 spsk rapsolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cm frisk ingefær
  • 2 cm frisk ingefær
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g røde linser
  • 250 g røde linser
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds flåede tomater
  • 1 ds flåede tomater
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 1 l vand
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds kokosmælk
  • 0.5 ds kokosmælk
  • citronsaft
  • citronsaft
  • salt
  • salt
  • Topping:
  • Topping:
  • Yoghurt naturel
  • Yoghurt naturel
  • Frisk mynte
  • Frisk mynte
  • Nigellafrø
  • Nigellafrø

Tilberedning

Start med at blende alle de tørre krydderier.

Hak løg og hvidløg. Kom rapsolien i en 3 liters gryde, varm den op og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Vend jævnligt, så du undgår bruning af løgene. Steg, indtil løgene er gennemsigtige. Rør rundt, mens krydderierne kommes i. Tilsæt derefter linser, flåede tomater og vand. Bring det hele i kog under jævnlig omrøring. Skru ned for varmen, så snart det koger. Læg låg på og lad simre i ca. 20 minutter, eller indtil linserne er helt møre.

Tilsæt kokosmælk og blend suppen lidt. Smag til med citronsaft og salt. Lad suppen koge op igen og lad den koge nogle minutter. Tilføj evt. mere vand, hvis du synes, suppen er blevet for tyk.

Anret med yoghurt, mynte og nigellafrø.

Opskrift udviklet af Cofoco.