Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vildtgryde

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g vildt
  • 500 g vildt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koldpresset rapsolie
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 4 gulerødder
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g knoldselleri
  • 200 g knoldselleri
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 400 g kartofler
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørrede bær
  • 100 g tørrede bær
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g perlebyg
  • 100 g perlebyg
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl øl
  • 4 dl øl
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 6 dl vand
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt bredbladet persille
  • 1 bdt bredbladet persille
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk revet peberrod
  • 3 - 4 spsk revet peberrod
  • brød
  • brød

Tilberedning

Klargør alle grøntsagerne.

Varm en stor gryde godt op. Skær kødet (fx rådyr eller krondyr) i terninger og brun det herefter i rapsolie, til det er flot gyldent.

Skær grove terninger af løg, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Kom grøntsagerne og de tørrede bær (fx solbær, kirsebær, tranebær eller blåbær) i gryden, og lad dem stege sammen med kødet i ca. 5 minutter.

Skyl perlebyggen i en si, og kom den i gryden.

Tilsæt øl, og lad det koge op. Tilsæt vand, og lad kødet simre under låg i 1-1½ time.

Smag efter, om kødet er mørt, efter en times tid.

Hvis ikke, så lad det simre lidt længere.

Krydr med salt, peber og nogle dråber eddike.


Drys hakket persille og revet peberrod over retten lige inden servering. Sætgryden på bordet, og spis brød til.




Opskriften er fra bogen "Ny Nordisk Hverdagsmad" af Claus Meyer, Arne Astrup mfl.