Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lammeshawarma

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg lammekølle
  • 2 kg lammekølle
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk fint salt
  • 1 spsk fint salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 1 spsk sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk spidskommen
  • 1 spsk spidskommen
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk paprika
  • 1 spsk paprika
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvid peber
  • 1 tsk hvid peber
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 3 spsk olivenolie
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pitabrød
  • 8 pitabrød
  • Blandede grøntsager
  • Blandede grøntsager
  • salat
  • salat
  • løg
  • løg
  • tomater
  • tomater
  • agurk
  • agurk
  • Chilisauce:
  • Chilisauce:
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • olie
  • olie
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 3 dl vand
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk tørrede abrikoser
  • 8 stk tørrede abrikoser
  • {{ 140 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tomatkoncentrat
  • 140 g tomatkoncentrat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk chiliflager
  • 1 tsk chiliflager
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Dressing:
  • Dressing:
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl græsk yoghurt 10%
  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 1 hvidløgsfed

Tilberedning

Læg lammekøllen i en ildfast form.

Bland alle tørre krydderier sammen og gnid kødet godt. Dæk med alufolie og stil i køleskabet natten over eller et døgn.

Tag ud og fordel olien over kødet. Stil formen med alufolie i en kold ovn. Sæt på 175 grader. Steg lammekøllen i cirka 1 time. De sidste 15 minutter uden alufolie. Brug gerne et stegetermometer. 65 grader hvis du ønsker let rosa stegt kød. 72 grader hvis kødet skal være gennemstegt - hvilket passer godt i pitabrød.

Hak løg og svits i olie i en gryde. Kom vand på. Skær abrikoser i mindre stykker og kom i sammen med tomat, chili, lidt salt og peber. Lad simre langsomt under låg i 10 minutter. Blend sovsen jævn. Tag af komfuret og lad afkøle helt under låg.

Rør yoghurt med hvidløg.

Lun pitabrød og server med snittede grøntsager.