-
Kom kyllingen i en gryde, og dæk med vand. Bring vandet i kog, og skum overfladen.
-
Skær løg i både og gulerødderne i mindre stykker. Kom grøntsager, salt og krydderier i gryden, og kog op. Skum overfladen igen. Læg låg på, og lad kyllingen simre ved svag varme ca. 1 time, til den er mør.
-
Tag kyllingen op. Si suppen, og kom suppen tilbage i gryden igen.
-
Skræl aspargesene fra hovedet og ned, og skær den nedre, trævlede ende fra. Skær hver asparges i 3 stykker.
-
Kom aspargesene i kogevandet, og lad dem simre i ca. 6 minutter. Tag op, og gem kogevandet.
-
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og rør melet med smørret. Kom tilbage på pladen, og kom kogevand i, imens du pisker.
-
Hæld fløde i, og lad saucen småsimre i 10 min. Juster konsistensen med mere kogevand.
-
Pil kyllingen, og del kød uden skind i mindre stykker. Vend først kyllingekødet i saucen. Og så aspargesen.
-
Kom 2 spsk finthakket citronmelisse i gryden, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
-
Lun tarteletterne i ovnen, eventuelt på det fad, hvor de skal serveres. Fyld op med kylling i asparges og pynt med hele citronmelisseblade.
-
Bon appetit!