Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Spidskål Madeleine

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
2 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk spidskål
  • 1 stk spidskål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 2 hvidløgsfed
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • citrontimian
  • citrontimian
  • merian
  • merian
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rygeost
  • 2 - 4 spsk rygeost
  • bredbladet persille
  • bredbladet persille

Tilberedning

Pluk de yderste kålblade fra og del spidskålen i to på den lange led. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Skræl citron med en tynd skræller uden at få det hvide med.

Kom spidskålen i en gryde eller et ildfast fad. Kom lidt vand i bunden. Kom skiver af hvidløg, citronskal, kviste af merian og citrontimian på. Fordel smørret over og krydr med salt og peber. Dæk med stanniol. Kom fadet i ovnen eller på grillen og lad spidskålen dampe i ca. 8 -10 min  så den stadig er sprød.

Inden servering fordeles rygeost og persilleblade henover. Smag til med salt, peber og citronsaft.