Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Spidskåls “remoulade” med saltede kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 35 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Saltede kartofler
  • Saltede kartofler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 2 kg kartofler
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl middelhavssalt
  • 4 dl middelhavssalt
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 5 dl vand
  • Spidskåls "remoulade"
  • Spidskåls "remoulade"
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spidskål
  • 2 spidskål
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl drænet yoghurt naturel
  • 4 dl drænet yoghurt naturel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} mynteblade
  • 10 mynteblade
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kapers
  • 3 spsk kapers
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk pinjekerner
  • 5 spsk pinjekerner
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • flagesalt
  • sort peber
  • sort peber

Tilberedning

Kog kartoflerne i en gryde med vand og salt, til de er møre.

Hæld vandet fra, og sæt gryden over igen på svag varme. Lad kartoflerne ”tørre”, så de bliver rynkede og hvide af havsaltet. Bank det overflødige salt af.

Fjern de yderste grønne blade af spidskålen, og snit den i meget fine strimler uden at få stokken med. Vend yoghurten med citronskal og saft, smag til med salt og peber. Bland spidskål og yoghurt, så yoghurten bliver fordelt helt. Kom derefter mynte, kapers og de ristede kerner i, og smag til med olien. Serveres straks - så salaten ikke falder sammen - med kartofler og evt. kød efter eget valg.

Kilde: Krydderiet 3, 2005