Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grillstegt polenta og olivensalat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 35 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 5 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp salt
  • 1 knsp salt
  • {{ 1.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl polenta
  • 1.75 dl polenta
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl oliven
  • 1 dl oliven
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie

Tilberedning

Bring vandet i kog i en gryde, kom salt i. Drys polentamel i det kogende vand lidt ad gangen, mens du pisker. Bliv ved, til du har en grød – det tager kun få minutter.

Læg bagepapir på bradepande eller køkkenbord. Skrab den varme polenta over på papiret, og smør den ud med en ske. Polentaen bør være ca. 2 cm tyk. Lad polentaen køle helt af. Skær den i ruder eller trekanter på ca. 5x4 cm.

Pensl lidt olie på begge sider, og steg polentaen sprød på en grillpande eller en almindelig pande.

Hak oliven ganske fint, vend dem med olie, og dryp resultatet over den varme polenta.