Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Janssons fristelse

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Janssons fristelse
  • Janssons fristelse
  • Irmas knækbrød med emmentaler
  • Irmas knækbrød med emmentaler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 kg kartofler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 2 stk løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gl ansjoser i lage
  • 1 gl ansjoser i lage
  • peber
  • peber
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 3 dl piskefløde
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rasp
  • 2 spsk rasp
  • smør
  • smør

Tilberedning

Tilbered i et stort ildfast fad eller i to-tre mindre. Sæt ovnen på 200 grader. Skær kartoflerne i tynde strimler. Og gør det samme med løgene. Læg et lag kartofler i et smurt ildfast fad, drys med hakket løg, og læg nogle ansjosfileter over. Drys med peber (ansjoserne er ret salte), og gentag, til det hele er brugt op. Det sidste lag skal være kartofler. Hæld fløde blandet med ca. 3 spiseskeer lage fra ansjoserne over herligheden. Drys nu rasp over, og stil fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til overfladen er gyldenbrun, og kartoflerne møre. Hold øje med, at fristelsen ikke bliver for mørk på toppen.