Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Smørrebrød á la Danmarks nationalret

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Kartoffelmad på mørk rugbrød: Smørmos
  • Kartoffelmad på mørk rugbrød: Smørmos
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 200 g kartofler
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk løvstikke
  • 0.5 tsk løvstikke
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk fløde
  • 2 spsk fløde
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.5 tsk salt
  • peber
  • peber
  • Karsemayo
  • Karsemayo
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mayonaise
  • 2 spsk mayonaise
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk karse
  • 0.5 bk karse
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g små kartofler
  • 250 g små kartofler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 2 stk løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 1 spsk olie
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk rugbrød
  • 4 sk rugbrød
  • karse til pynt
  • karse til pynt
  • Gravad laks på ristet surdejsbrød
  • Gravad laks på ristet surdejsbrød
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gravad laks
  • 300 g gravad laks
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk surdejsflute
  • 4 sk surdejsflute
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk syltede tomater
  • 2 stk syltede tomater
  • Rævesauce
  • Rævesauce
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g muscovadosukker
  • 125 g muscovadosukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl taffelsennep
  • 1 dl taffelsennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl æbleeddike
  • 1 dl æbleeddike
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 2 dl olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt dild
  • 1 bdt dild
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.5 tsk salt
  • peber fra kværn
  • peber fra kværn

Tilberedning

Kilde: Danmarks nationalret, Rikke Brochstedt

Kartoffelmad på mørk rugbrød med cremet smørmos

Smørmos
Kog kartoflerne i en gryde. De små kartofler skal være faste og tages op før kartoflerne bliver til mos. Hæld vandet fra de kogte kartofler. Tilsæt 100 g smør og mos groft. Smag til med salt, peber og en smule løvstikke. Juster evt. med fløde. Stil til side.

Kom olie og smør på en medium varm pande. Når smørret er bruset af tilsæt løgskiverne. Steg løgene til de er gyldne og crispy. Tag af panden og læg på fedtsugende papir.

Karsemayo
Kom mayo og karse i en foodprocessor eller blenderskål. Blend til mayoen bliver grøn og ensartet.

Skær de små kartofler med skind i 1/2 cm skiver, når de er kolde.

”Byg” kartoffelmaden op ved først at komme et 1/2 cm lag af smørmosen på brødet. Herpå lægges skiver af kartofler, og der lav små “tuer” af karsemayo med en lille teske.  De ristede løg toppes op midt på maden.

Gravad laksemad med rævesauce syltede grønne tomater på ristet surdejsbrød

Rævesauce
Pisk 125 g muscovadosukker, taffelsennep og æbleeddike sammen i en skål, og tilsæt olien lidt efter lidt mens du pisker. Rør plukket og hakket dild i og smag til med salt og peber.

Ristet surdejsbrød
Kom 25 g smør på en pande ved medium varme. Når smørret er brust af kommes brødskiverne på panden. Lad brødet blive gyldent. Tag brødet af panden og steg brødet på den anden side på samme måde. Smør først, så brød til gyldent. Kom brødet på fedstsugense papir.

Anret tynde skiver af laks på brødskiverne så det ser flot ud –”byg gerne højt”. Pynt med de tynde både af syltede grønne tomater og med en ske kommes revesauce på mellem de grønne tomater.