Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Speltboller med tranebær og rosiner

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
16 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2.5 dl mælk
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 50 g gær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 2 spsk sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 1 tsk salt
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rosiner
  • 125 g rosiner
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tranebær
  • 125 g tranebær
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Irmas fint kværnede speltmel
  • 500 g Irmas fint kværnede speltmel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg til pensling
  • 1 æg til pensling

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og hæld det i en bageskål. Hæld mælken i og rør rundt. Smuldr gæren i, pisk ægget let og vend i sammen med sukker, salt, rosiner og tranebær. Rør melet i lidt efter lidt. Når du har en sammenhængende dej vender du dejen ud på et bagebord. Ælt dejen godt. Dæk den med plastikfilm eller et viskestykke og lad hæve 45 minutter. Pres luften ud af dejen og del i ca. 16 stykker. Rul hver del til en bolle og læg på bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve 30 minutter. Pensl med æg og bag i varmluftsovn ved 200 grader ca. 10 minutter.